perjantai 1. helmikuuta 2013

Kavereita

Kavereita on tosiaan käynyt kylässä täs viimesen parin päivän aikana. Lähinnä Jenni ja Heluna. ;) Ollaan juteltu ja pelailtu korttia, käyty kävelyllä ja vahdattu elokuvia. On ollu tosi kivaa saada arkeensa muutakin sisältöä kun vaan kuntoilua, kotitöitä, olemista ja työkkäriä. Ei tunnu niin raskaalta ja tasasen tappavalta tämä eläminen.

Kuntoilua on ollu jonkin verran. Eilen tein taas tämän vakituisen aamujumpan. Iltapäivällä käytiin Jennin kans kävelylenkillä ja asioilla. Käveltiin 4 kilsaa suuntaansa, mä palautin vuokraleffat ja Jenni haki itelleen junaliput reissuaan varten. Sitte käveltiin sama matka takasin. Käveltiin kutakuinkin 1h 20 min ja saatiin terveellisen punaaset posket, kumpainenkin. Illalla jätin pääkivun takia kahvakuulailun väliin. Aamulla taas oli jumpan vuoro. Meinasin lähtee juoksemaanki, mut sit Heimo soitti ja ehdotti salia ja uintia. Lenkkivaatteet lensi kaappiin ja minä aloin kotitöihin. Kivaa päästä pitkästä aikaa salille ja uimaan, siitä onkin varmaan pian kuukausi kun on siellä viimeks käyny!

Eilen käytiin myös Novaa kattomas Faunas ja varailtiin hienoja, karanteenissa olevia kaloja. Kalat pitää aina karanteenata, ettei niissä mitään tauteja ole. Viikon verran toi karanteeni kestää, ja ens viikon torstaina ne saadaan kotiin. Toivottavasti Novaa voitais kotiuttaa samoihin aikoihin (vaikkakin vahvasti epäilen). Faunas onki tullu käytyä nyt joka päivä siitä lähtien kun Nova terraan on laitettu näkösälle. Näkee sitten muutoksen nopeuden itekin konkreettisesti.

Olisin kyllä toivonut vähän riuskempaa otetta kyseisen firman työntekijöiltä tuon konnan herättelyn suhteen. Siellä se konna nyt on ollu herätyksestä (eli tiistaista) asti terrassa, seuranaan vain UV-valo ja vesikuppi. Ruokaa eivät puheidensa mukaan anna ennen ensi viikkoa ja lämpölamppuakaan ei laiteta ennen kuin konna heräilee kunnolla. Mun mielestä tää on kyllä outoa, koska ensinnäkin lämpölamppu stimuloi kilpikonnan elintoimintoja niin, että se on vilkkaampi ja aktiivisempi. Kuinka ne siis voi odottaa Novan piristyvän ja vilkastuvan ilman sitä lamppua. Kysyn vaan.. oli tytsy kuitenkin jo eilen kävellyt terrassaan. Jonkinlaista lämmitystä mä ainakin olisin itse tarjonnut lämpöä hakevalle kilpikonnalle.

Toisekseen mua ihmetyttää, miten kilpikonna voi piristyä ja vilkastua, jos sillä ei ole energiaa. Sanoivat, että jos konnan suolisto ei ole vielä täysin toiminnassa horroksen jälkeen, niin ruoka voi jähmettyä suolistoon ja mädäntyä sinne. Metsään menee tuokin teoria. Meillä ollaan ainakin konnan suolistoa 'käynnistetty' kylvyn avulla aina ruokailun päälle, jolloin se lähtee pyörimään helpommin ja konna on jaloillaan ja toiminnassa paljon nopeempaa. Tollanen kylmässä seisottelu ei oo kyllä mistään kotosin. =(

Kolmanneks mä ihmettelen, miks likka ylipäätään on laitettu horrokseen. Se on ensinnäkin myynnissä, joten asiakkaalle on vähän huonoo tarjota 'ei oo'ta. Typerää et konna on liikkeessä mut sitä ei maksava asiakas kotiinsa saa, vaikka kaikki puitteet, osaaminen, tiedot ja taidot on kunnossa. Kilpikonnaa ei suositella koskaan laitettavan ensimmäisenä seurantavuonnaan horrokseen, jos ei ole täydellistä tietoa sen terveyshistoriasta. Meilläkin Luna laitettiin vain puolittaiselle. Ja tuollahan toi jätkä on vauhdissa jo nyt, pirteenä ku peipponen, kasvaa ja toimii hyvin.

Muutenkin ihmetyttää, kun mulle tulee koko ajan erilaista infoo tuolta liikkeestä. On sanottu, että konna on ollu horrokses kaks kuukautta, joten herätys on varovaista. No eilen sano toinen myyjä mulle, et sen lepo jäi niin vähäseks. Kyselin, et eikö se ny kumminki ollu jo kaks kuukautta horrokses, niin sanottiin vaan et ei oo ollu niin kauaa. Siis wtf!? Puhuisivat ees yksiin!

On alkanu niin mietityttään ja arveluttaan tää. Pitää kattoa kyllä täysin, että onko likka kunnossa, terve ja käynnistyykö täydellisesti tän kaiken zembalon jälkeen. =( Harmittaa niin suunnattomasti! :'( Monet kaverit ja tuttavatkin Novaa on jo kyselleet ja ihmetelleet, että miksei sitä nyt täällä voi horroksesta herättää, kun siitä kerta kokemusta on. Tuo homma kusee kintaille kyllä pahemman kerran. Mutta empä voi puuttua, kun konna ei mun virallisesti (ainakaan vielä) ole. Heluna kerto et Keskisellä olis myynnis kans nelivarvaskonna. Jos täällä Seinäjoella ei ala homma pian pelittää, niin pitää alkaa katteleen muitakin ovia.

Minä oon saanu konnan kolme kertaa horroksesta virkeeksi kolmessa päivässä, ja en usko, että on kilpikonnan terveydelle mitenkään eduksi (varsinkaan pienelle, ravintoa erityisesti kasvuunsa ja lämpönsä ylläpitoon tarvitsevalle) olla ilman ravintoa päiväkausia. Ja kun asiasta eilenkin hienovaraisesti kyselin, niin oikein kyllästyneellä äänellä vastattiin että "me nyt annetaan sen herätä i-han rauhassa". Terve! o.O

No joo mut se Novasta! =)

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, niin tänään olis tarkotus mennä Heimon kans ensin salille ja uimaan, ja sieltä Wilsoniin Helunan ja ukkonsa kans syömään ja yksille. Saadaan vähän rentouduttua kaikki! =) Viikonloppu on eessä ja toivottavasti kaikki työssäkäyvätkin saavat levätä! =) Mua on niin alkanu stressaan tää tekemättömyys. Kyllä kotona tulee tehtyä kaikennäköisiä projekteja mut eihän se ny oo mitenkään sama asia, ku et sais vaihtaa maisemaa ja tehdä töitä. Tai jos vaikka sais pistää työhuoneen oven kiinni muutamaks tunniks päivässä ja tehrä oikein hommia joista maksettaiski jotaki. Tai vaikka vapaaehtoista järjestöduunia. Sillon kotisohvalla makoilua ja kotona oleiluakin osais ees arvostaa. Nyt, kun täällä on koko ajan, ei arvostusta enää ole. Tuntuu vaan, et seinät kaatuu päälle. Täytynee alkaa keksiin jonkinnäkööstä projektia itelle et pysyy järjissään. :D

Mutta nyt: oikein ihanaa viikonloppua kaikille! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pistäpä mielipidettä kehiin! Kysymykset, vastaukset, mielipiteet.. kaikki sallittuja, mutta pysy asiassa! ;)